top of page

Hoortoestelaccessoires: verbeter je hoortoestelervaring

Hoortoestellen zijn een onmisbare hulp voor mensen met gehoorproblemen. Ze helpen om geluiden te versterken en helderheid te bieden in alledaagse situaties. Echter, voor degenen die nog meer uit hun hoortoestellen willen halen, bieden merken zoals Resound, Phonak en Oticon een scala aan accessoires die de hoortoestelervaring kunnen verbeteren. Laten we eens kijken naar enkele van de handige accessoires die beschikbaar zijn, opgedeeld in drie categorieën op basis van hun functie.


1. Televisie


TV-systemen maken het draadloos streamen van tv-geluid mogelijk, waardoor je kunt genieten van tv-programma's zonder het geluid te missen, zelfs als je in een andere kamer bent. Ook is het ideaal wanneer je het volume van de televisie correct voor jou wil instellen zonder je omgeving te storen.


Resound TV Streamer: Met de Resound TV Streamer kunnen gebruikers draadloos geluid van de televisie rechtstreeks naar hun hoortoestellen streamen. Dit zorgt voor een helder geluid zonder achtergrondruis, waardoor de kijkervaring wordt verbeterd.Phonak TV Connector: De Phonak TV Connector biedt een vergelijkbare functionaliteit als de Resound TV Streamer. Het stelt gebruikers in staat om geluid van de televisie draadloos naar hun hoortoestellen te streamen, waardoor ze kunnen genieten van hun favoriete programma's met een uitstekende geluidskwaliteit.Oticon TV Adapter: Met de Oticon TV Adapter kunnen hoortoestelgebruikers draadloos verbinding maken met de televisie, zodat ze het geluid rechtstreeks naar hun hoortoestellen kunnen streamen. Dit maakt het kijken naar tv-programma's aangenamer en duidelijker.


2. Telefoongesprekken:


Deze accessoires maken handsfree telefoongesprekken mogelijk via Bluetooth. Ze zijn bijvoorbeeld erg handig tijdens het rijden of wandelen. Ze bieden heldere telefoongesprekken, zelfs in lawaaierige omgevingen zoals drukke straten of openbare plaatsen.Resound Phone Clip+: De Resound Phone Clip+ maakt verbinding met smartphones via Bluetooth, waardoor gebruikers handsfree telefoongesprekken kunnen voeren. Dit accessoire zorgt ervoor dat gesprekken duidelijk en verstaanbaar zijn, zelfs in lawaaierige omgevingen.Phonak Roger On:  De Phonak Roger On is ontworpen om de kwaliteit van telefoongesprekken te verbeteren voor hoortoestelgebruikers. Het maakt verbinding met mobiele telefoons en zorgt voor een helder geluid en een gemakkelijke handsfree ervaring.Oticon ConnectClip:  De Oticon ConnectClip fungeert als een draadloze microfoon voor hoortoestellen en maakt verbinding met smartphones voor verbeterde telefoongesprekken. Het minimaliseert achtergrondgeluiden en zorgt voor een optimale spraakverstaanbaarheid.


3. Gesprekken in uitdagende situaties (externe microfoons):


Dit zijn veelzijdige externe microfoons voor het verstaan van spraak in lawaaierige omgevingen zoals restaurants of cafés. Daarnaast kan je ze ook gebruiken voor duidelijke communicatie tijdens activiteiten zoals fietsen of wandelen, zelfs in winderige omgevingen. Gebruik hem zeker ook tijdens culturele uitstapjes om de spreker of gids tijdens een voordracht beter te kunnen verstaan.Resound Multi Mic:  De Resound Multi Mic is een veelzijdige externe microfoon die helpt bij het verstaan van spraak in uitdagende luisteromgevingen. Of je nu in een lawaaierig restaurant bent of een vergadering bijwoont, deze microfoon kan worden gedragen door de spreker of op tafels worden geplaatst voor verbeterde communicatie. Het vermindert achtergrondlawaai en zorgt voor duidelijkere spraakverstaanbaarheid, waardoor hoortoestelgebruikers gemakkelijker kunnen deelnemen aan gesprekken.


Phonak Roger Select: De Phonak Roger Select is een geavanceerde externe microfoon die speciaal is ontworpen voor situaties met veel achtergrondlawaai. Deze slimme microfoon detecteert automatisch de stem van de persoon die spreekt en richt zich daarop, waardoor storende geluiden effectief worden verminderd. Hierdoor kunnen gebruikers gesprekken helderder horen, zelfs in rumoerige omgevingen zoals drukke restaurants of feestjes.ConnectLine Microfoon 2.0:  Deze compacte externe microfoon kan eenvoudig aan de kleding worden bevestigd. Ideaal voor situaties waarin spraakverstaanbaarheid cruciaal is, zoals presentaties of sociale bijeenkomsten. De ConnectLine Microfoon 2.0 verbetert de luisterervaring van hoortoestelgebruikers door spraak direct op te pikken en achtergrondruis te verminderen, waardoor communicatie in diverse omgevingen, zoals drukke restaurants of feestjes, gemakkelijker wordt.


Afstandsbedieningen:


Alle drie de merken bieden ook afstandsbedieningen waarmee gebruikers eenvoudig de instellingen van hun hoortoestellen kunnen aanpassen, zoals volume, programma's en verbindingen met accessoires.


Kortom, deze hoortoestelaccessoires van Resound, Phonak en Oticon bieden gebruikers de mogelijkheid om hun hoortoestelervaring aan te passen aan hun individuele behoeften en voorkeuren. Of het nu gaat om het genieten van televisieprogramma's, het voeren van telefoongesprekken of het deelnemen aan gesprekken in lawaaierige omgevingen, deze accessoires dragen bij aan een betere communicatie en levenskwaliteit voor mensen met gehoorproblemen.


Heb je graag meer informatie over welke accessoires geschikt zouden zijn voor jou, twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via oorhoorcentrum@outlook.be of 0456 54 03 51.


Tot hoors!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page