top of page

HOORTOESTELLEN

Type hoortoestel

Hoortoestellen Kampenhout

Achter-het-oor hoortoestellen

In AHO-hoortoestellen bevindt alles zich in een duurzame behuizing die achter het buitenoor wordt geplaatst. Geluiden worden rechtstreeks naar het oor van de drager verzonden via een klein slangetje dat aan een eartip of oorstukje is bevestigd. AHO-hoortoestellen hebben traditioneel gezien de grootste afmetingen en zijn ook de beste hoortoestellen voor personen die het meeste vermogen nodig hebben.

Hoortoestellen Tildonk

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen

Een ander type hoortoestel is RIC. Dit hoortoestel wordt achter het buitenoor gedragen, net als AHO-hoortoestellen. Het verschil is dat de luidspreker zich in het oor bevindt, in een oorstukje of dome. Deze is afgezonderd van de rest van het toestel en de behuizing wordt vervolgens door middel van een draad verbonden met de luidspreker. Dit type hoortoestel is traditioneel gezien kleiner, lichter en discreter dan een AHO, maar niet krachtig genoeg voor dragers met zeer ernstig gehoorverlies.

Hoortoestellen Haacht

In-het-oor hoortoestellen

IHO-hoortoestellen worden geheel in het oor geplaatst. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze categorie, van de grote en krachtige Full Shell tot de kleinere CIC (Completely-In-Canal) of de vrijwel onzichtbare IIC (Invisible-In-Canal).

Technologieniveau/kwaliteit van het hoortoestel

Basis

Basis

Standaard

Standaard

Premium

Premium

Top

Top

Hoortoestellen

Merk van het hoortoestel

‘Oor’ is een onafhankelijk hoorcentrum dat 3 A-merken verdeelt: Oticon, GN ReSound, Phonak. Alle types hoortoestellen en alle technologieniveaus zijn beschikbaar voor elk merk.

Oticon
GN ReSound
Phonak
bottom of page